WELKOM!

14 september 2016 was een memorabele dag. Voor mij althans. Terwijl het buiten 32 graden was, presenteerde ik in de Grote Zaal van TivoliVredenburg mijn boek Alles begint bij Bach. De ondertitel: Wat je moet weten over klassieke muziek. Het is bedoeld als een inleiding die ook leuk is om te lezen (dat hoop ik dan) voor wie al wél wat van klassieke muziek af weet. Met het boek, een dreumes inmiddels, wil ik je in de eerste plaats aan het luisteren krijgen. En als je dan aan het luisteren bent, wil ik dat je door mijn boek méér hoort.

De reacties in de media waren (God zij dank) geweldig. Ik was onder meer te zien in Hart & Ziel op Nederland 2, te horen bij De Nieuws BV op Radio 1, bij Frank van der Lende op 3FM en mocht meerdere keren aanschuiven op Radio 4. Er stonden leuke interviews in de Volkskrant en het Nederlands Dagblad, er verschenen lovende woorden in Vrij Nederland, het AD en NRC, het boek kreeg zelfs vier sterren in De Telegraaf. 8weekly (vijf sterren) adviseerde de minister van onderwijs om het boek gratis uit te delen op middelbare scholen. Ik ben er ontzettend blij mee en ik hoop dat iedereen geniet van het boek – en vooral van al die mooie muziek waarover ik schrijf.


OVER MERLIJN

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd als presentator. Eerder was hij redacteur en columnist van nrc.next. Hij studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en voltooide een master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. In september 2016 verscheen zijn eerste boek: Alles begint bij Bach. Wat je moet weten over klassieke muziek (uitgeverij Thomas Rap). Lees hier een zelfinterview over dit debuut.